САТОРИ с Ганга 2019
Кога: 2 – 8 юни 2019
Къде: хотел Панорама гр.Априлци 5641, кв. Острец, ул. „Отдих“ 67
Колко: 440 евро/390 евро* (*при пълно заплащане до 25ти април 2019г.)

Местата за участие в групата са ограничени!
Необходимо е предварително записване.

За информация и записване:
Румен Янкулов:
(Ананд Румен)
089 9134162, 088 9948825

rumen@familyconstellations.bg

Светлана Ленева

suleneva@yahoo.com

087 8488979
Тотка Христова
(Дева Амина)

aminatotka@gmail.com

087 9803377

Думата САТОРИ произхожда от японската зен-традиция и обозначава момент на просветление, който може да бъде описан и като дирекно преживяване на истината отвъд думите, мислите, дуалностите, обусловеността на миналото и възприетите вярвания.

Търсенето на “Кой е вътре” и “Кой съм аз” е старо колкото човечеството и е в основата на всяко човешко съществуване – без значение от пол, образование, професия, социален статус и принадлежност. Всички останали въпроси – такива като “какво е живот, любов, свобода, истина, релаксация…?” – използвани в процеса, са аспекти на тези два базисни екзистенциални въпроса.
Няма интелектуален отговор, който да помогне. Нужно е да влезете в тези въпроси и да ги преживеете директно. Отпускане, доверие, любов и отвореност към себе си и другите – те нарастват едновременно със себеизследването ви.

В този процес на Интензивно Осъзнаване, древната Зен техника на “изправяне срещу стената в мълчание” е комбинирана със съвременна техника на структурирано общуване “изправяне срещу партньор”. Да отвориш себе си в присъствието на друг човек подкрепя интензивността на търсенето на това кой наистина си ти.

Каква е структурата на групата?
Групата е резидентна, провежда се на място, отделено само за участниците и целият процес е в тишина (извън комуникацията в работния процес). Ежедневната програма е изключително структурирана и включва не по-малко от 3 активни медитации на ден.

Осигурени са закуска, обяд и вечеря. Храната е вегетарианска.

По време на процеса не се разрешава използването на мобилни телефони и интернет, четенето на книги, слушането на музика, воденето на записки, дневници и прочее.

Какво е нужно да си носите:
1. удобни дрехи за 6 дни, включително и за активни медитации (където може да се потите)
2. топли дрехи и обувки за разходка сред природата
3. тоалетните принадлежности, от които се нуждаете
4. любима възглавничка или пособие за седене (през по-голямата част от процеса ще бъдете седнали)
5. запушалки за уши за спокоен сън (ако желаете)

Предварителен опит с медитация е силно препоръчителен, но не е условие за участие в групата.

 

ganga_4

Ганга е основател и директор на Академията за Осъзнаване и Творческо Изразяване.
Тя е старши обучител в тренингите по Интензивно Осъзнаване („Кой е вътре” и „Сатори”).
Ганга води групи по Интензивно Осъзнаване из целия свят от 40 години. Има магистърска степен по психология и е работила като изследовател и клиничен психолог с деца и подрастващи.
Въпреки че, понастоящем, нейният основен фокус са процесите за Интензивно Осъзнаване, тя също така фасилитира тихи медитации в стила на източните традиции като Випасана, Зазен, Кьол Че. Някои от любимите й хобита са китайска калиграфия, клоунада и градинарство. В своите групи, тя често използва тези творчески подходи като начин да покани себе си и другите да израстват в спонтанността, радостта и свързаността с истината си.