ДВИЖЕНИЯ НА ДУШАТА – Констелации с Багат Зайлхофер
 5-дневна терапевтична група с Багат Зайлхофер

Кога: 22-26 юни 2022 г.

Къде: „Уелнес Хотел България“ – Банско

Колко: 440/400* евро

* цена при внесен депозит за участие до 1-ви юни 2022г.

Таксата не включва хотелските услуги на „Уелнес Хотел България – Банско”, които понастоящем са: • двойна стая – 58 лева; • единична стая – 75 лева;Включва нощувка, три хранения на блок маса на ден и ползване на спа центъра и басейна.

Местата за участие в групата са ограничени!
Необходимо е предварително записване.

За информация и записване:
Николина Христова:
Тотка Христова
(Дева Амина)

totka@familyconstellations.bg
087 9803377

Всеки, който започва да разбира дълбинните механизми на това, как хора, принадлежащи към една семейна система са свързани помежду си, как влияят и си въздействат един на друг, се среща със Законите на Любовта. Немският психолог и психо-терапевт Берт Хелингер, автор на метода Семейни Констелации, използва този термин, разкривайки ни мощните, при все това невидими сили, управляващи семейните системи. Сили, които ни свързват и обвързват с хората в системата, към която принадлежим и, в същото време, ни отделят от хората извън собствената ни семейна система. През призмата на тези Закони, виждаме как е възможно да „носим” усещания, чувства, симптоми, дори да повтаряме живота на майка си, баща си или на други предшественици. Подобна свързаност не откриваме в никои други взаимоотношения и връзки с хора, които не са част от семейната ни система.

Когато Законите на Любовта са признати, ние намираме своето добро място в семейната си система. Тя става ресурс, подкрепяща сила за нас, за движението ни напред в нашия собствен живот. Когато, обаче, тези закони не са признати и уважени, се създават т.нар. „заплитания”, които водят до различни проблеми, вкарват ни в порочни кръгове и повторения на неработещи модели. Това ни отслабва, отнема от енергията и свободата за собствения ни живот. Всички ние сме движени от една архаична свързаност, която действа независимо от нас, през нашето несъзнавано.

В същото време, копнежът на нашата душа е за единство. Този копнеж е за движение отвъд разделенията, той е за отваряне и сливане. И ако Законите на Любовта са уважени и сме в състояние да отидем отвъд представите, идеите и вярванията за нашата отделност и независимост, тогава се отваря пространство, в което душата ни може да се движи свободно. Тя може да се разгърне и да ни покаже накъде копнее да се протегне, да се придвижи и как иска да го направи. Както като вътрешно, така и като външно движение. Тогава не става дума за разрешаване на проблеми, не става дума да се работи върху нещо. Става дума за готовността да виждаме, да чуваме, да чувстваме. Когато това се случва, няма никой, който да иска нещо. Има смирение и яснота. Смисъл и посока.

Работата с движенията на душата изисква високо ниво на присъствие, способност да кажем ‚ довиждане‘ на удобните концепции и на управляването на работата отвън. Изисква се готовност да бъдем водени от това, което „изплува“ в момента в полето на системата, да се доверяваме на неизвестното. И също така, изисква се търпение и съгласие да се остане в незнанието. Често е необходимо да чакаме, докато външните и по-повърхностни енергии и импулси утихнат, чак тогава става възможно по-дълбоките и фини движения и импулси на душата да се проявят. И когато това се случи, настава свещен момент. Свещено пространство.

**

Семинарът е част от обучителната програма на студентите по метода Семейни Констелации, но е отворен също и за хора, непрофесионално заинтересовани от метода и подхода.

ВАЖНО!!! Ако имате своя тема, с която искате да работите, преди да вземете участие в групата, е добре да съберете значими факти от историята на своето семейство. За целта, този въпросник може да ви бъде от полза.

 

31605717996_bhagat


Багат Зайлхофер
работи в сферата на консултирането и терапията от 30 години, като основният му фокус са Системните Семейни Констелации, Ериксонова хипноза, НЛП. Личният му контакт и задълбоченото изучаване на религиите на изтока, особено Тибетския будизъм и Зен са затвърдили разбирането му за дълбинната свързаност между нашата психика и измеренията на духа. В продължение на години координира дейността на Ошо Тао медитационнен център в Мюнхен. През 1995 основава Ошо Шангри Ла медитационнен център в Чехия, където живее и работи понастоящем. В България, освен като водещ на терапевтични групи, Багат се явява и гост-обучител в нашия тренинг за водещи по метода Семейни Констелации.