ВАРНА!!! ЗДРАВЕ, УСПЕХ, ИЗОБИЛИЕ, ВРЪЗКИ – Семейни Констелации с Тотка и Румен
2-дневна терапевтична група с Румен и Тотка
Кога: 27-28ми август 2022,
Събота, 27ми август: 13:30-20:00 ч.
Неделя, 28ми август: 10:00-20:00 ч.
Колко: 240/200*лв
При пълно заплащане до  до 17ти август (включително).
**Пакетна цена за двойки:
Редовна – 400 лева,
Цена за ранно записване – 360 лева.
За информация и записване:
Диляна Димитрова:

Ние всички сме брънка от веригата на поколенията и понякога ни се налага “да погасяваме задълженията” на нашите предци. Тази “невидима лоялност” ни подтиква да възпроизвеждаме в живота си, за жалост, най-вече болезнените и трудни изживявания от миналото.


Истината е, че сме по-малко свободни, отколкото си мислим, но можем да имаме свободата си, след като разберем сложните взаимоотношения, изтъкани в нашия род.


Всеки, докоснал се до работата със Семейни системи, получава знанието и разбирането, че ние НЕ сме единствено отговорни за всичко, което правим, което ни се случва, че то НЕ се дължи единствено и само на нашата лична история, минало и желания.


Скритата динамика във взаимовръзките в семейната система разкрива заплитания, които често са причина за трудностите в живота, повтарящи се неуспехи, тежки емоционални състояния и заболявания.


Семейните констелации разглеждат индивида не като отделна единица, а като част от по-голямото цяло – фамилната система. Това, че всеки от нас принадлежи на определено семейство и има точно определено място и роля в него, е неоспорим факт.


Ние носим в себе си енергията и съдбата на поколенията преди нас. Това, че не знаем с ума си огромната част от събитията, които са се случили преди нас, не означава, че тялото ни не помни ги също. Всяка една клетка от нашето тяло съпреживява това, което се е случило поколения преди ние да се родим. Всичко е закодирано в телата и се предава напред.


Всички членове на една семейна система, дори и тези, които липсват (починали или напуснали), винаги присъстват енергийно в нея и оказват влияние на другите членове.


Семейните констелации ни дават да разберем колко силно сме свързани с членовете на нашето Племе и със съдбата на хората, които му принадлежат.


В работата с този метод ние се ръководим от действието на законите на принадлежността, на реда и на баланса и разбираме как те управляват динамиките в полето на семейната ни система, какво се случва, когато биват нарушени, каква е цената за това и какви са стъпките към възстановяване на Първичния ред в системата.


МЕТОД НА РАБОТА


По време на самото констелиране в групата се създава енергийно поле, което показва динамиките, скрити под булото на очевидното, онези, за чието съществуване няма как да сме съзнателни и да предполагаме, че съществуват. Това помага на човека да види връзките между членовете в семейството си, да осъзнае къде се коренят тежки и проблемни ситуации в живота му, да разбере истината, която стои зад видимата в ежедневието реалност.


Много често онази по-дълбока реалност се оказва съвсем различна от познатата ни.


И точно в това е ценността на тази работа. Чрез нея можем да придобием нови осъзнавания и разбиране, а с това да отворим и нови възможности.


Работата с метода „Семейни констелации“ ни дава възможност:

  • Да се справим с неразбирателството в семейството и в партньорските си връзки.
  • Да прекъснем цикъла на страдание, отчуждение, насилие и нарушено функциониране на семейството.
  •  Да разгледаме проблемните ситуации във връзката родители – деца и болезнените семейни теми като: развод, тежка раздяла, загуба на дете/помятане/аборт, невъзможно зачеване, осиновяване и др.
  • Да разкрием причините за физическите симптоми, заболявания и емоционални страдания и да предприемем стъпки към оздравяване.
  • Да видим истината, такава, каквато е, в дълбочина, зад всяка житейска ситуация.
  • Да осветлим какво стои зад неоснователните и системно присъстващи в живота ни чувства на страх, вина, гняв, негодувание, неудовлетвореност, нещастие, незаслужаване, недостатъчност, неспособност и др.

ВАЖНО!!! Ако имате своя тема, с която искате да работите, преди да вземете участие в събитието, е препоръчително да съберете значими факти от историята на своето семейство.
За целта разгледайте този въпросник, който може да ви бъде от полза.

Занятията са в събота от 13.30 ч. до към 20.00 ч., а в неделя – от 10.00 ч. до към 20.00 ч. (часовете на приключване са ориентировъчни).

Участието става само с предварително записване. Необходимо е да изпратите запитване за участие на dilianadimitrova2018@gmail.com.

Всички останали детайли около случването на събитието ще получите на мейла си, след потвърждаване на налично свободно място.