КОЙ СЪМ АЗ? – Тридневен ретрийт за интензивно себеосъзнаване, с Прамод Дражен Шивак и Румен Янкулов Ананд
Тридневен ретрийт за интензивно себеосъзнаване, с Прамод Дражен Шивак и Румен Янкулов Ананд
Кога: 11-14 ноември 2021,
Къде:Вила Соня – Павел баня
Цените за настаняване във Вила Соня не се включват в цените, обявени за участие в курса
Цена за участие: 210* евро
* 100 лв депозит за запазване на място в групата
За информация и записване:
Румен Янкулов
088 99 488 25

rumen@familyconstellations.bg

Боряна Пеева:
0898 696963

balipieva@gmail.com

Тотка Христова
0899 134162

aminatotka@gmail.com

Това не е терапия, не става дума за разрешаване на проблеми, повишаване на лична ефективност или подобряване на себе си.

Това е нещо много по-фундаментално.

То е да си припомниш своята истинска същност, да пуснеш по-дълбоки корени в битието, да релаксираш с това, което вече си. Да бъдеш повече своята екзистенциална истина, да бъдеш това, което не можеш да не бъдеш. А да срещнеш „другия” от това пространство на дълбочина и яснота е истинско откровение! Спа за душата!

Търсенето на “Кой съм аз?” е старо колкото човечеството и е в основата на всяко човешко съществуване – без значение от пол, образование, професия, социален статус и принадлежност. Няма интелектуален отговор, който да помогне. Отговорът е екзистенциален. Отговорът сте вие. Нужно е да навлезете с интензивност в това запитване, да изследвате себе си, да се доверите на възприятията си, да преживеете своята истина директно. Основните техники на работа в Процеса са две: вглеждане в себе си и автентична комуникация. “Кой съм аз?” е не само въпрос, това е Дзен коан – инструмент за вглеждане навътре, пътепоказател. Коанът ви води в дъбочината на вашето същество, там където има само „тук и сега“. Оставате с отвореност, копнежа на сърцето си и жаждата на Духа за себепознание. В това пътуване навътре срещате множество пластове наслоявания – емоции, мисли, физически усещания, спомени, вярвания, фантазии. Каквото откриете – комуникирате с партньор. Тази комуникация разтоварва ума ви, разширява съзнанието ви, истината релаксира сърцето ви. Отпускане, доверие, усещане за свързаност, отвореност към себе си и другите – те нарастват едновременно със себеизследването ви.

В този процес на Интензивно Себеосъзнаване, древната Зен техника на “изправяне срещу стената в мълчание” е комбинирана със съвременната техника на структурирано общуване “заставане срещу партньор”. Да отвориш себе си, в присъствието на друг човек, подкрепя интензивността на търсенето на това, кой наистина си.

Групата е резидентна, провежда се на място, отделено само за участниците (Вила Соня в Павел Баня) и целият процес, извън комуникацията в структурата, е в тишина.

Ежедневната програма е интензивна и изключително структурирана, като включва не по-малко от три активни медитации на ден.

Храната е вегетарианска.

Осигурен е превод.

В процеса ще има участници и асистенти и от други държави.

По време на ретрийта не се използват мобилни телефони и интернет.

Започваме в 18.30ч. на 11ти ноември, приключваме в 17ч. на 14ти.

Цена за участие – 210 евро, със 100 лева депозит за запазване на място в групата.

Таксата не включва хотелските услуги (Вила Соня в Павел Баня), които са в размер на 50 лв./храноден при настаняване в двойна стая (150 лева за целия ретрийт).

Записването продължава до запълване на местата за участие – 24

Условие за участие в ритрийта е негативан антигенен или PCR тест в рамките на 48 часа преди началото на Процеса.

Предварителен опит с медитация е силно препоръчителен, но не е условие за участие в групата.

За водещите:

244415146_162553912737121_586830100717185912_nПрамод – Дражен Шивак Започва кариерата си като актьор, после – преподавател по актьорско майсторство; пътят му го отвежда към изкуствата, през които открива своя интерес към медитацията и дълбинното себепознание. Преминава обучение по Хипнотерапия, а по-късно и по Интензивно Себеосъзнаване (Awareness Intensive) при Ганга Кординг и Авикал Константино. През годините работи заедно с тях в Индия, Китай, Италия, Гърция, България, Хърватска и др. Процесът Интензивно Себеосъзнаване се превъща в негова страст и редовна лична практика.

Румен Янкулов – Ананд

Пътят му с медитацията започва преди 30 години. От 1996 г. работи като консултант и психотерапевт. Понастоящем и от много години води групи и преподава метода Семейни Констелации, откривайки в това своето призвание. Свързан и вдъхновяван от процеса Интензивно Себеосъзнаване от близо 20 години. Обучавал се е за водещ на този процес при Ганга Кординг и Дживан Сундер.