ЗА ПОМОЩТА И ПОМАГАНЕТО – Семейни Констелации с Румен Янкулов
2-дневна терапевтична група с Румен Янкулов
Кога: 12-13 юни 2021,
Събота, 12ти юни: 14:30-20:00 ч.
Неделя, 13ти юни: 10:00-19:30 ч.
Колко: 240/200*лв
При пълно заплащане до 2ри юни
Максимален брой участници – 20.
За информация и записване:
Боряна Пеева:
0898 696963

balipieva@gmail.com

Тотка Христова
(Дева Амина)

aminatotka@gmail.com

0899134162
Светлана Ленева:

suleneva@yahoo.com

0878 488979

Много хора не могат да си позволят да се отворят и да помолят за помощ, понеже „трябва да са силни”. Не могат, защото ги е страх да почувстват, признаят и покажат своята природна, човешка, същностна уязвимост и безпомощност. Последните са от най-НЕпозволените чувства в колективен план.
Всичките ни героични еталони ни тласкат в посока на всемогъщество и всесилие, и това не само генерира изкореняваща невротичност, но и накърнява нашето човешко достойнство, което включва усещането за смирение, а като преживяване е тотално различно от горделивостта на “всеможещия”.
Базирана на тази същностна едностранчивост, граничеща с несвързаност, за повечето хора е далеч по-приемливо да помагат, вместо да им се помага.
Много от тях са в помагащите професии и често дори не виждат ясно дълбинната си компенсаторна мотивация.

Същото, разбира се, по съвсем понятен механизъм, се случва и в нашите отношения с емоционално значимите ни хора в семейството ни – на първо място деца и родители, партньор, братя и сестри, и после – други роднини. Искаме, държим и настояваме да помагаме, понеже не можем да си позволим да се изложим и посрещнем чувството си на страх и безпомощност.

Тази група е за това, да се вгледаме по-дълбоко в тези връзки и механизми, да придобием малко повече осъзнатост за това, кое, в действителност, подкрепя и помага за нашите реални отговорности и правомощия, за това, кое брани наистина човешкото достойнство на всяка от страните и кое го ощетява.