Нов ОБУЧИТЕЛЕН КУРС ЗА ВОДЕЩИ ПО МЕТОДА СЕМЕЙНИ КОНСТЕЛАЦИИ (БАЗИСЕН ТРЕНИНГ, октомври 2014-април 2017) – Първи модул с Румен Янкулов
5-дневен обучителен модул
Кога: 22-26 октомври,
Колко: 400 лв. + хотелските (42 лв./храноден; двойна стая, блок маса, ползване на Спа център и басейн)
За информация и записване:
Румен Янкулов:
0899 134 162, 0889 94 88 25

rumen@familyconstellations.bg

Светла Ленева:
0878 488979

Постановка и принципни съображения

Обучителният курс  се състои от 8 основни модула ( + 4 допълнителни, за което  ще стане дума в раздела по-надолу), всеки  по 5 дни ( най-често включат уикендите) в рамките на 30 месеца. 

 
Основен водещ на тренинга ще бъде Румен Янкулов, като отделни модули ще бъдат поети  от Багат Зайлхофер, Свагито Лийбермайстер,  Тарика Глубин ( модулът е фокусиран върху мястото, позицията и пространството на водещия и е един от 2та допълнителни  модула  в тренинга) и д-р Бертолд Улзамер ( модулът е замислен да бъде част от програмата за 2016г и предстои да бъде потвърден).
 
Формалното разделение на модулите идва от съображението, че не всички участници имат професионален интерес  към метода. За хората, които идват с идеята да работят и учат за себе си, модулите, които са предвидени като необходими са 8. За тези, които, имат ясни професионални интереси като мотивация за участие в тренинга, допълнителните 4 модула са  неизменна част от обучението. 
 
Дванадесетте модула на Обучението включват  теоретична секция( Методология), Лична работа, Личен констелационен процес, Процес-анализ, Практика в интервизионна група( група за практика), Практика под супервизия ( под ръководството на обучител). В началните модули, водещите тенденции в работата ни ще се към навлизане в принципните постановки, придобиване на разбиране  за законите на семейната система, запознаване с ключовите инструменти на работа, наблюдаване и участие в работни сесии, като с времето и напредването през модулите, работата ще се измества все повече към Процес-анализа и Практиката. 
 
Освен включените в редовните модули часове,  от участниците в Обучението ще се очаква да преминат през минимум 60 часа практика в работна група ( интервизия), както и да имат минимум 100 часа участие (извън модулите на Тренинга)  в терапевтични групи по метода в рамките на цялото обучение ( 30 месеца). 
 
Датите на началните 2 модула са  22-26ти октомври 2014 и 10-14ти декември 2014.Датите на по-нататъшните модули ще бъдат уточнени след първия модул на тренинга и ще бъдат съобразени с  удобството на участниците ( доколкото е възможно). Първият модул е с отворен статут (без ангажимент за по-нататъшно участие)
 
Мястото, където ще стартира тренинга ( и се надяваме да остане до края) е Терра Комплекс ( недалеч от Разлог и Банско) –  хотел, с отлични условия, където установихме много качествени работни отношения.
 
Цената за участие в модулите водени от Румен Янкулов е 80 лева на ден ( не включва храна и нощувки).   За модулите водени от специалистите от чужбина,  цената на обучението  ще бъде 60 евро/ден.  В допълнение, към  горните цифри, цената на базата/базите, където ще се провежда обучението ще бъде в рамките на 40-45 лева на храноден- пълен пансион.  ( включва настаняване в двойна стая и 3 хранения на ден( за Тера  комплекс това са 42 лева/храноден – на блок маса и към това върви и ползване на спа центъра и басейна ).
 
Заплащането за участие в тренинга, се извършва за модул или при предварително плащане на целия тренинг ( или значима част от него) с отстъпка 10- 20%. При индивидуално договаряне са възможни и други ценови варианти. По ваш избор, тези пари могат да бъдат официално осчетоводени ( с издаване на фактура).
 
Максималният брой на участници в Тренинга е 24. 
Заявяването за участие става с лично писмо, при което ще ви бъде изпратен обратно формуляр за участие и други материали, които да попълните и върнете по е-мейла.  
 
Румен Янкулов завършва клинична и консултативна психология към Софийския университет и повече от 15 години работи с индивидуална и групова психотерапия. Водил е терапевтични групи в България, Швеция и Словения. През 2004 се среща с метода "Семейни Констелации" и тази среща става вдъхновение за живота и терапевтичната му работа оттогава. Асистира на Свагито Либермайстер (Германия) в множество тренинги за водещи по метода. Понастоящем включва в своята работа активни Ошо-медитации, Гещалт техники, дихателни и биоенергетични упражнения, методи на "обратна връзка". От 2006г. редовно води групи по Семейни Констелации в София и други градове в България. 
 
Свагито Лийбермайстер завършва психология в Мюн­хен, Германия, и работи като терапевт от повече от 20 години. Специализира в широк спектър хуманистични и телесно-ориентирани терапии. От 1981 г. е с Ошо. От 1990г. Свагито обучава терапевти – предимно в Неорайхианска терапия (Ошо Пулсация), Семейни констелации, Психичен масаж, Ребалансинг, терапия и консултиране на двойката и т.н. Свагито се обучава в метода “Семейни констелации” при неговия създател Берт Хелингер и понастоящем преподава този метод, съчетавайки го с медитация. Основната идея е, че всеки терапевтичен подход помага за релаксацията на ума и по този начин се превръща в стъпка към навлизане в по-дълбока медитация. Автор е на 2 книги, издадени и на български език – Корените на  Любовта  и Зен -Консултиране
 
 Тарика  Глубин е магистър по Психология и от 35 години работи с хора (както индивидуално, така и в групи) в Европа, САЩ и Индия. Преди 30 години нейното търсене на себе си я среща с Ошо и чрез връзката си с него работата й се задълбочава и тя открива в нея своето призвание. От 27 години Тарика работи като Ошо-терапевт. Има богат опит в сферите на енкаунтър, първична терапия, интервенции при травма и насилие, бодиуърк, емоционало освобождаване, терапия на двойката. В допълнение към това, тя разработва метода “Transessence”, чийто замисъл е да подпомага процеса на де-идентификация от “личността” и живеене от нашата същност.
 
 
Багат  Зайлхофер работи в сферата на консултирането и терапията от близо 20 години, като основният му фокус са Системните Семейни Констелации , Ериксонова хипноза, НЛП.  Личният му контакт  и задълбоченото изучаване на религиите на изтока, особено Тибетския будизъм и Зен са затвърдили разбирането му за дълбинната свързаност между нашата психика и  измеренията на духа. В продължение на години координира дейността на Ошо Тао медитационнен център в Мюнхен. През 1995 основава Ошо Шангри Ла медитационнен център в Чехия, където живее и работи понастоящем.