Awareness Intensive „Who Is In?“ – Ретрийт за Интензивно Себеосъзнаване с Ганга, Дживан и екип

Тридневен ретрийт за интензивно себеосъзнаване с Ганга, Дживан и екип

Кога: 6-9ти Септември 2022,
Къде:Вила Соня – Павел баня
Цена за участие: 240* евро

*изисква се депозит в размер на 100 лв за запазване на място в групата
Таксата не включва хотелските услуги (Вила Соня в Павел Баня), които са в размер на 60 лв./храноден при настаняване в двойна стая.

За информация и записване:

Николина Христова:

Тотка Христова

(Дева Амина)

totka@familyconstellations.bg
087 9803377

Това не е терапия, не става дума за разрешаване на проблеми, повишаване на лична ефективност или подобряване на себе си.

Това е нещо много по-фундаментално.

То е да си припомниш своята истинска същност, да пуснеш по-дълбоки корени в битието, да релаксираш с това, което вече си. Да бъдеш повече своята екзистенциална истина, да бъдеш това, което не можеш да не бъдеш. А да срещнеш „другия” от това пространство на дълбочина и яснота е истинско откровение! Спа за душата!

Търсенето на “Кой съм аз?” е старо колкото човечеството и е в основата на всяко човешко съществуване – без значение от пол, образование, професия, социален статус и принадлежност. Няма интелектуален отговор, който да помогне. Отговорът е екзистенциален. Отговорът сте вие. Нужно е да навлезете с интензивност в това запитване, да изследвате себе си, да се доверите на възприятията си, да преживеете своята истина директно. Основните техники на работа в Процеса са две: вглеждане в себе си и автентична комуникация. “Кой съм аз?” е не само въпрос, това е Дзен коан – инструмент за вглеждане навътре, пътепоказател. Коанът ви води в дъбочината на вашето същество, там където има само „тук и сега“. Оставате с отвореност, копнежа на сърцето си и жаждата на Духа за себепознание. В това пътуване навътре срещате множество пластове наслоявания – емоции, мисли, физически усещания, спомени, вярвания, фантазии. Каквото откриете – комуникирате с партньор. Тази комуникация разтоварва ума ви, разширява съзнанието ви, истината релаксира сърцето ви. Отпускане, доверие, усещане за свързаност, отвореност към себе си и другите – те нарастват едновременно със себеизследването ви.

В този процес на Интензивно Себеосъзнаване, древната Зен техника на “изправяне срещу стената в мълчание” е комбинирана със съвременната техника на структурирано общуване “заставане срещу партньор”. Да отвориш себе си, в присъствието на друг човек, подкрепя интензивността на търсенето на това, кой наистина си.

Групата е резидентна, провежда се на място, отделено само за участниците (Вила Соня в Павел Баня) и целият процес, извън комуникацията в структурата, е в тишина.

Ежедневната програма е интензивна и изключително структурирана, като включва не по-малко от три активни медитации на ден.

Храната е вегетарианска.

Осигурен е превод.

В процеса ще има участници и асистенти и от други държави.

По време на ретрийта не се използват мобилни телефони и интернет.

Начало – 18.30ч. на 6ти Септември, край – 17ч. на 9ти Септември.

Цена за участие – 240 евро. Таксата не включва хотелските услуги (Вила Соня в Павел Баня), които са в размер на 60 лв./храноден при настаняване в двойна стая (180 лв за целия ретрийт).

СЪБИТИЕТО Е ИНТЕГРАЛНА ЧАСТ ОТ ПОСЛЕДНИЯ ОБУЧИТЕЛЕН МОДУЛ НА СТУДЕНТИТЕ ПО МЕТОДА. МЕСТАТА ЗА ВЪНШНИ УЧАСТНИЦИ СА САМО НЯКОЛКО.

Предварителен опит с медитация е силно препоръчителен, но не е условие за участие в групата.

 

Предвид моментната обстановка, участието в групата има вероятност да бъде възможно само с негативен антигенен или PCR тест, направен в рамките на 48 часа преди началото на събитието.

 

ganga_4

Ганга е основател и директор на Академията за Осъзнаване и Творческо Изразяване.
Тя е старши обучител в тренингите по Интензивно Осъзнаване („Кой е вътре” и „Сатори”).
Ганга води групи по Интензивно Осъзнаване из целия свят от 40 години. Има магистърска степен по психология и е работила като изследовател и клиничен психолог с деца и подрастващи.
Въпреки че, понастоящем, нейният основен фокус са процесите за Интензивно Осъзнаване, тя също така фасилитира тихи медитации в стила на източните традиции като Випасана, Зазен, Кьол Че. Някои от любимите й хобита са китайска калиграфия, клоунада и градинарство. В своите групи, тя често използва тези творчески подходи като начин да покани себе си и другите да израстват в спонтанността, радостта и свързаността с истината си.

lead_rumenРумен Янкулов – Ананд Пътят му с медитацията започва преди 30 години. От 1996 г. работи като консултант и психотерапевт. Понастоящем и от много години води групи и преподава метода Семейни Констелации, откривайки в това своето призвание. Свързан и вдъхновяван от процеса Интензивно Себеосъзнаване от близо 20 години. Обучавал се е за водещ на този процес при Ганга Кординг и Дживан Сундер.