Непотърсеното здраве или Цената на добруването, Семейни Констелации с Румен Янкулов
2-дневна терапевтична група с Румен Янкулов
Кога: 17-18 юли 2021,
Събота, 17ти юли: 14:30-20:00 ч.
Неделя, 18ти юли: 10:00-19:30 ч.
Къде:Частно СОУ АРТИС, София, жк Младост 2, бул. Андрей Ляпчев 72, до метростанция „Александър Малинов“
Моля, вижте на картата точното място!
Колко: 240/200*лв
При пълно заплащане до 10ти юли
Максимален брой участници – 20.
За информация и записване:
Боряна Пеева:
0898 696963

balipieva@gmail.com

Тотка Христова
(Дева Амина)

aminatotka@gmail.com

0899134162
Светлана Ленева:

suleneva@yahoo.com

0878 488979

Основен фокус на този практически семинар са семейните модели и несъзнаваните семейни динамики, обуславящи компрометирането на нашето здраве, в множеството му аспекти. Още по-важен акцент на работата ни ще бъдат подхранващите здравето ни вътрешни и системни нагласи и отношения.

Социално програмираната картина, която мнозина от нас носят за живота, вътрешното и външното ни пространство, е като за един кумулативен процес на непрестанно придобиване и добавяне. Работата ни с констелациите, обаче, ни показва, че макар и по детски примамлива, що се отнася до измерението на нашето физическо и психическо здраве, горната картина не дава реално работеща перспектива и е екзистенциално неоснователна.
Нещото, както ни се дава да видим, най-често, въобще не е в това, “как” да придобием и постигнем още, за да имаме повече (вкл. “Повече здраве”, “повече сила”), а какво е нужно да пуснем, от какво е необходимо да се откажем, за да се отвори място за новото (или да се върнем към добре функциониращия естествен ритъм, който сме загубили). А това е много по-трудното движение за хората в съвременния свят, като една от причините за това е, че вторично инстинктивните програми, които работят в нас, са точно в обратната посока – да стискаме и контролираме.

Най-често, отговорът на здравословните ни теми е в откриването на моделите на сляпата лоялност, тласкаща ни към несъзнавано жертване на аспекти от жизнена важност. Разбираемо е, че тогава, ключовите въпроси са да осъзнаем как точно го правим, какво ни струва да продължаваме да го правим, дали наистина то постига своите (несъзнавани) цели, а също – каква ще бъде дълбинната цена на това, да изберем нещо различно.
И естествено, в оздравителния процес, никога не става дума за отърваване от дискомфорт и страдание, а за преосмисляне на вече съществуващ баланс, в който плащаме със здраве за нещо, което на нивото на детското световъзприятие в нас, изглежда не по-малко ценно.

Работният процес в семинара е изцяло с практическа насоченост; включва както работа с конкретните лични теми на участниците, така също и групови упражнения.